onsdag 6 april 2016

Shit happens..

Ja shit happens..ganska ofta om jag får säga det själv. Och händer det inte mej så är det syrran som strular till det.
Hon har skaffat valp, Zimba.  Ja, trots 2 andra hundar varav en manisk, överspeedad mattjuv har hon oxå en hamster, en ödla, ett akvarie och 2 marsvin.
Att ha en liten överaktiv valp som hon måste ha uppsyn över all vaken tid är inte helt enkelt när det inte går att vända ryggen till Viggo-mattjuven!
Mina föräldrar var där och åt middag och skulle avnjuta en god dessert med vit choklad.
Trodde dem iaf. Desserten stod kvar i köket och Zimba behövde gå ut o kissa. Eftersom det är ganska bråttom när en valp vill kissa så släppte hon allt annat och tog ut valpen samtidigt som Viggo glatt intog desserten. 
Nåja, en slät kopp kaffe är förbannat underskattat!
Deras ödla äter levande syrsor som måste köpas i djuraffären och sedan gödas och matas till ödlan. Något som syrran tycker är ganska äckligt (och grymt) men thats life.
Syrsorna förvaras i ett litet plast akvarie och dem ska helst bli där i...
Hon brukar hjälpa Albin att mata sin ödla men har man en valp så hinner man inte med allt 
(något alls över huvud taget)
Albin får hämta syrsorna själv. Dem förvaras i källaren (så att inte Viggo äter dem) och måste tas ut en o en annars rymmer dem. Albin går upp för trapporna men snubblar på sista trappsteget och tappar syrsorna i golvet. Locket far av och på bara en sekund far 10 st stora syrsor omkring i hallen. Syrran hörde smällen och kommer springandes och inser (skrikandes) att hon måste samla ihop dem snabbt medan Viggo slickar sej om munnen. Hysteriskt samlas dem ihop medan valpen drar i sej en toarulle och Viggo besviket ger sej på lunchen istället.
Nästa gång kom dem till oss istället. Barnen lekte, Viggo fick bli hemma och valpen var..ÖVERALLT!! 
Kenneth tittade mycket skeptiskt på det lilla livet. Andra vuxna hundar känner av Kenneth på håll och håller ett visst avstånd. Smart!! En valp?? Not so much!!
Zimba vill hälsa på Kenneth. Kenneth undrar varför den glada valpen kommer emot honom trots varningsblickarna och utdelar en sylvass örfil. Zimba skriker och gömmer sej bakom syrran. Bra tänker vi, nu vet Zimba att han ska hålla sej därifrån. HA!! Det vet han tydligen inte alls. Han vill hälsa en gång till och jag tycker mej se att Kenneth himlar med ögonen samtidigt som örfil nr 2 landar på Zimbas nos. Han ylar och gömmer sej men när han ska fram en tredje gång inser vi att han har ingen gräns. Kenneth åker ut i trädgården med ett förvånat uttryck. "Varför ska jag straffas för att idiotvalpen saknar hjärna??"
Ungarna har tydligen varit högljudda under tiden vilket vi inte ens märkt. Men det har Linnéa!
Asså Mamma!!! Ungar e så jävla jobbiga, dem håller ju aldrig käften asså seriöst mamma, ALLA ungar e fan så jävla dryga!!! Stormar ner på sitt rum...
Jag och syrran tittar oförstående på varandra och skickar ut även ungarna i trädgården till Kenneths oerhörda lycka. Hade han haft en väska hade den packats just nu!!
Han ska dock vara tacksam att han är i livet. Häromdagen hade jag planterat penséer i krukor och satt där ute. Sent på kvällen insåg jag att det skulle bli minusgrader så jag bar in krukorna i hallen för att rädda dem. När jag kommer upp på morgonen står Kenneth glatt och mumsar på dem. Teriffic matte, nattamad! TACK!!
Fast nu ska jag inte hänga ut alla andra. Jag är rätt bra på att röra till det jag oxå!
Martin blir tokig när ungarna har suttit i hans säng och fikat och lämnat den full av smulor och fläckar så han har förbjudit det helt och hållet. Han har bett mej att se till att det följs när han inte är hemma. Hrm..ja, asså ibland kan jag ha sett mellan fingrarna på det när dem sitter där inne och glor på tv och tänkt att jag fixar undan bevisen efteråt..
Benja fick alltså sitta där med sin oboy och titta på film i Ipaden. Det JAG brukar göra när han sitter där med endast Ipaden och ABSOLUT INTE SKA GÖRA NÄR HAN DRICKER OBOY är att springa mot honom, hoppa upp i luften, skrika TIMBER och landa bredvid honom i sängen. Ord är ganska överflödiga här... Benja far sittandes en halv meter upp i luften och håller krampaktigt i Ipaden med ena handen och oboykoppen i andra. ALL oboy lämnar koppen och jag inser mitt misstag. Benja landar med Ipad ock kopp. Oboyen däremot slår rakt ner i Ipaden och sprids i hela sängen, på golvet och över Martins nattduksbord. Det rinner oboy ner i hans lådor och det har stänkt på  väggen. En nerstänkt chockad Benja tittar på mej med stora ögon. Mamma...nu skapar du problem..pappa kommer bli galen!!
Jag tittar mej omkring och vet inte riktigt var fan jag ska börja torka. Då ser jag Ipaden i Benjas hand. Oboyen har lagt sej i fodralet så själva Ipaden flyter under oboy. Jag börjar här med att slita den ur fodralet, rysta den, torka den och ber stilla till gudarna. (med stilla menar jag totalt hysteriskt i ett panikartat tillstånd)
Benja skrattar hysteriskt, han vet inte var han ska bli av. Jag svabbar golv och väggar, torkar lådor och bäddar rent. Jag och Benja kommer överens om att aldrig nämna detta för pappa då Ipaden faktiskt fortfarande fungerar. 
När Martin kommer hem går Benja direkt fram och säger."Pappa, mamma har skapat kaos idag men jag tänker inte säga vad" Martin frågar vad jag har gjort med bilen?? Fnys, jävla påhopp. Men Benja tiger och har än idag inte sagt något. Men det är väl ingen big deal?!
Shit happens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar