onsdag 14 september 2016

Sommar 2016 Del 2

Del 2 börjar väl lika illa som del 1 slutade...i kaos!!
Precis innan vi ska bila iväg till Baltikum/Finland så har vi en gäst på besök. Vi kan kalla honom T. Han sover över.
På morgonen ska T iväg innan vi ska gå upp så han ska diskret och tyst bara sköta sin morgontoalett och smyga iväg. Ni vet..göra nr 2, lägga en kabel, skita! Oavsett vad man säger så vill man iaf göra det tyst och diskret.
Vi sover djupt när Martins telefon ringer och väcker oss kl 7 på morgonen. Jag hör ett diffust samtal mellan Martin och uppringaren. Martin skrattar dessutom! Han lägger på! Jag frågar vem det var?
Det var T. Han ringde från toaletten på ovanvåningen. Toapappret är slut! Jag ska bara gå upp med en rulle till honom. Jag skrattar så jag dör men inser sen att jag är en usel värdinna. Nåja, det löste sej ju sa han som .. moving on..
Vi ska som sagt bila genom Baltikum och Finland. Killarna är sura för att Linnéa som blir åksjuk ska sitta fram och de får dras med mej mellan dem i baksätet.
Linnéas hörlurar fungerar inte och hon inser att om hon inte får igång dem måste hon lyssna på oss hela vägen så hon får ett tuppjuck utan dess like. Hörlurarna bleknar och går igång.
Killarna får vars en dricka. Martin morrar lite över att det kommer spillas i bilen.
Nejdå säger jag. Mitt bälte i mitten är sönder och klistrar fast mej som ett frimärke i sätet. Jag kommer ingen vart och får knappt luft. Jag rycker till lite och slår Benjas cola ur näven på honom.
Ner på golvet rinner den klibbiga sörjan. Martin frågar vad som hände.
Inget!! Det klarade sej säger jag samtidigt som jag hotar killarna där bak med min blick. Jag får loss bältet och kastar mej fram för att torka upp det och slår ut Brians Sprite med rumpan. Kommentarer på detta är överflödiga.
Den rinner ner i min sko som står vid Brians fötter. Min vattenflaska som jag ställt lite på sätet under kaoset, välter och rinner ut på golvet. Killarna skrattar hysteriskt. Jag ÄR hysterisk och Martin frågar hysteriskt va fan jag håller på med!!.
Torkar upp allt snabbt som fan och meddelar att allt är lugnt.
Vi lämnar uppfarten!!!
Framme i Karlshamn ska vi köra på färjan. Benjamin kräks! Han säger att han är rädd för att båten ska sjunka. Jag försöker lugna honom med att det är ingen fara samtidigt som mina hjärnspöken spelar upp Titanic & Estoniascenarier framför mej till tragiska fioltoner. Jag vill oxå kräkas.
Vi kör ombord och jag inser att det är vi och öststatschaffisar på båten. Varpå alla kastar snuskiga blickar på Linnéa och jag vill inte veta vilka scenarier deras hjärnor spelar upp!!
Väl framme i Litauen kör vi ganska direkt till hotellet i Lettland. Litauen i all ära men fy fasiken va fallfärdigt. Byggnaderna såg så risiga ut så jag vågade inte ens harkla mej pga rasrisken! 
Så det blir en sträckkörning till ett mysigt hotell i Riga som fyller allas förväntningar. Linnéa har ett eget rum i rummet..ja.. ni fattar.
Killarna ska sova i bäddsoffa och på kvällen ska jag dra undan soffbordet för att bädda. Jag tar tag i bordet och drar det över heltäckningsmattan. Två fäste knäcks och bordet rasar samman som ett korthus. Allt på bordet trillar av och läsken sjunker fint in i mattan. Det tar ett tag att städa upp det, flytta det handikappade bordet och bädda soffan. Allt till de glada tonerna av övriga familjens gapskratt.
Dagen efter spenderar vi i Riga. När vi kommer hem är Linnéas väska borta. Hon börjar genast anklaga städerskan för hon har minsann hört på youtube att det förekommer hur ofta som helst att städerskor snor saker. Vi letar i bilen, på rummet och till sist får jag gå ner i receptionen och fråga om någon (städerskan) sett (snott) hennes väska. Det har de inte. Städerskan dyker oxå upp och vet ingenting. Linnéa är ursinnig. Vi kommer upp på rummet igen och hon är hysterisk över diverse smink. plånbok & annat mög hon hade i den. Sommar jojokortet tex. Vem fan tar med det till Baltikum!!?
Nåja. Martin går in i hennes rum och kommer ut  med..trumvirvel...hennes väska. Han påpekar lite syrligt att hon kanske skulle tittat i byrålådan i rummet. Hon hävdar högljutt och bestämt att inte hon lagt den där..och då letar man inte där heller tydligen. Nåja, allt är lugnt tills hon duschat och är av med en t-shirt! Städerskan nämns igen för på youtube har ho... ..
Jag tystar henne. Nu räcker det. Den är i väskan om du bara letar. Sluta anklaga städerskan!!
Innan hon somnar morrar hon om att korken till hennes parfym försvunnit.
Jag säger att jag tror att städerskan snott den! Hon förstår inte ironi i detta läget...
Vi ger oss iväg till Tallinn. En bilfärd på 4 timmar. Benja som är slö, full av nässelutslag och dessutom har feber får en liten korv på en bensinstation. Han spottar ut den och det enda jag får fram är min hand. Samtidigt som jag välter ut min kaffekopp. Tack o lov med lock men det blir rätt kladdigt ändå. Där sitter jag med kaffefläckar, inget kaffe och en salivindränkt, tuggad korvbit i näven. Jag slänger den på golvet. I detta läget kan det golvet inte bli värre.
Vi bestämmer oss för att ta en paus vid en strand och bara slappa lite. Det luktar illa och vi kan inte riktigt ta på vad det är, Ju närmre vattnet vi kommer ju vidrigare blir doften. Där i vattenkanten ligger en stor, rutten och illaluktandes hjort av något slag. Benja blir helt plötsligt pigg och vill pilla. Vi andra klöks lite och the moment is lost. Vi sätter oss i bilen och kör vidare.
Vi checkar in på hotellet i Tallinn. Linneá har ett eget rum för sej själv denna ggn. Hon är lycklig.
Det är inte jag . En söt 16 åring, ensam på ett hotellrum i The city of trafficking!! Brrrrr
Vi möter en finsk chaffis i receptionen som på dålig finnsvenska säger några fraser. Måtte han inte bo på samma våning som vi och få nys på att Linnea har eget rum!! Hotellet har 8 våningar. Han bor på VÅR våning. Teriffic. Vi bor in oss i rummen lite och ska sen gå ut i Tallinn. Vi inväntar hissen och ut kommer finnen. Han önskar oss en trevlig kväll. 
Det har vi! Tallinn är fantastiskt. Vi kommer tillbaka sent på kvällen. Måtte vi inte träffa finnen säger jag lite ironiskt. Han står utanför hotellet och röker och hälsar glatt....
Nästa dag ska vi ta hissen ner. Hissen kommer. Finnen stiger ur och säger godmorgon! 
Vi är hela dagen i Tallinn. På eftermiddagen tar vi en sightseeingbuss. Den kör förbi hotellet. Utanför står finnen och röker. Alla skrattar..utom jag . ..
På kvällen beger vi oss ut för lite käk, hälsar på finnen som åter igen står och röker utanför och ger oss av.
Känns som om han kommer sitta med i bilen hem imorgon!
Vi åker tidigt och spenderar dagen i Helsingfors för att sedan bege oss till Åbo. Vi har ett par timmar att slå ihjäl där. Vi står parkerade vid kanalen och Benja leker i buskaget bredvid. Han kommer och sätter sej i bilen. Jag klöks av stanken han bär med sej. Martin påpekar att han nog trampat i bajs. 
Nog?? N O G ?? Ut med ungen ur bilen!!
Jodå, han har trampat i lat lastbilschaffis busk-bajs. Jag kräks i min mun och Martin får av han skorna. Vad gör vi med skorna frågar han?
2 sekunder senare flyter båda skorna i kanalen!! Grattis Åbo. Vårt bidrag till er som inte skaffar en bajamaja.
Båten hem blir en mindre trevlig upplevelse för mej. Jag är livrädd och vems idé det var att ha en hytt utan fönster går jag inte in på.....
De andra somnar gott. Det gungar lite..Ytterst lite, men för mej är det en tsunami i var våg. Jag sover inte en blund och väcker Martin flera ggr när jag kippar efter andan så fort båten rör sej.
Men vi överlever mot alla odds och bilturen hem är allt vi har kvar. Vi äter frukost på Statoil. Benja på strumporna. 
Ungarna får oxå kaffe. Brian slår ut sitt i bilen och det sugs tack o lov upp av en kudde som ligger på golvet. 6 timmar senare är vi nästan hemma. Vi har 60 min kvar och ligger 20 min back i tidsplanen. Jag säger åt Martin att det är dax att byta. Jag sätter mej vid ratten och kör in de 20 minuterna på den timmen. Nu ska vi hem!! Bilen luktar kaffeindränkt öststatsbordell, min rumpa har tappat all känsel och i detta läget kommer jag aldrig mer att bila ..någonstans.
Home sweet home!! Nästa år bilar vi till Helena i Sicilien :-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar