måndag 5 maj 2014

Tandläkarbesök 2014

Varför i hela fridens namn man bokar alla 3 ungarna till tandläkaren på samma dag är en gåta och något jag INTE kommer göra om.
Samma morgon förklarar jag upplägget för dem. Brian förstår inte varför jag valt en tid EFTER skolan. Linnea tycker det är helt meningslöst trots att hennes tänder är det som ska utredas mest. Eller som tandspecialisten sa sist till henne "Vi kan dra ut några, sätta tandställning eller låta det vara o då kommer du se ut som Dracula resten av livet. Om blickar kunde döda från stolen hade stackarn inte blivit äldre!!
Benja säger att han kommer inte öppna munnen. Kommer det tandtroll så biter han bara ihjäl dem istället!! Börjar inse vart detta ska sluta!
Vi ska vara hos tandläkaren kl 15.00 så jag är väldigt tydlig med Linnea om att vi hämtar henne 14.55..Väldigt tydlig...
14.55 står jag vid skolan. Det gör inte Linnea. Jag ringer henne o frågar vart hon blir av. Hon svarar VADÅ!!
Jag morrar fram att vi ska vara hos tandläkaren om 4 min. Hon ber mej chilla o säger att hon e på väg!!
4 min går o hon kommer inte. Min puls e lika hög som snödrivorna på trottoaren utanför men det skiter jag i. Jag kör och hon får helt enkelt fatta att det e bara att gå bort till tandläkaren i snön, i sina tyg converse!!
Jag kör, lugnt & harmoniskt bort till tandläkaren. Där finns inte en enda parkering. Jag släpper av Brian och är väldigt tydlig med att han ska gå in i väntrummet och  ifall vi kallas in så kan han börja...Väldigt tydlig..
Jag börjar leta parkering i snökaoset. Linnea ringer nu o frågar var jag e med en irriterad röst...
Eller hon trodde nog att hennes röst var irriterad tills hon hörde min !!
Jag förklarar att hon har exakt 10 min på sej att gå upp till tandläkaren o e hon inte där då så..typ..mer behöver jag inte säga..hon fattar!!
Jag spänner loss Benja och springer bort till tandläkaren.
Där står Brian..UTANFÖR entrén!!
Med Benja under ena armen o Brian i andra slänger vi oss in i väntrummet och jag ska precis ta ett djupt andetag när Linnea ringer o undrar vart det ligger!! Några snabba förklaringar till henne hinner jag med innan vi kallas in. Min mobil e nästan slut men jag har laddaren med så jag börjar med att hälsa på tandläkaren o be om lite el!
Benja hoppar upp i stolen. Jag ger han en blick. Han öppnar munnen o ligger sen stel som en pinne hela undersökningen men sköter sej exemplariskt.
Brian hoppar upp och Benja ställer sej brevid. Efter en stund tittar jag på Benja. Han e illröd i ansiktet. Jag frågar va han gör? Han tittar på mej o saglar fram - Får jag svälja nu!?
Linnea dundrar in, sätter sej ner o pillar på sin telefon.
Hon tuggar så frenetiskt på sitt tuggummi att det helt plötsligt trillar ur munnen o landar på golvet framför tandläkarstolen. Jag känner att ska hennes tänder avlägsnas nu så kan jag hjälpa till!!
Hon tar upp det o slänger det i papperskorgen.
Tandläkaren ber henne sitta upp. Hon tittar inte ens upp från mobilen o fortsätter  pilla med den. 
Jag ryter till att hon ska stänga ner den.
Ungjäkeln ryter tillbaka o säger aggressivt - DET E JU DET JAG GÖR!! Hon sätter sej med en duns i stolen och jag känner att jag skulle kunna gå lös på henne med alla verktyg o borrar som hänger där.
Efteråt var tanken att vi skulle till Hässleholm, McDonalds o Linnea skulle få shoppa men jag drar in den trippen. Hon konstaterar att det inte är´hennes fel!!
Vi kör bort till Hardys istället o äter. Hon sätter sej vid ett bord i andra hörnan på stället. 
Fine By Me!! Hon ska vara glad att hon kan tugga överhuvudtaget!!
Vi väntar på maten när Benja börjar gråta hysteriskt??
Jag tröstar o frågar vad som hände. Han säger att det gjorde ont när han kände på ficklampan?!
Jag fattar ingenting så Brian får visa lampan i fönstret brevid.
Aha, Det är en glödlampa Benja..EN GLÖDLAMPA och dem ska man INTE känna på!!
Jag skulle snott med mej lustgasen...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar