torsdag 20 augusti 2015

Sommar 2015 Del 2Ja, solen har lyst med sin frånvaro så det gäller ju att passa på när den väl visade sej!
Var på besök hos syrran och satte mej i solstolen på trädäcket med ett glas vin i näven och njöt i solen medan hon klyddade med en vattenspridare till barnen. Hennes man förberedde maten. Svårt med förberedelser när man har en hund som precis satt i sej 1 kg rå torsk. Får väl se vad som blev över till oss andra!
Syrran går iväg och sätter på vattnet till vattenspridaren. Fullt ös och felplacerad bidrar den till att min mysstund är över. Dyngsur flyr jag ur solstolen med en liter vatten i vinglaset. Nåja, solen är överskattad ändå!
En sak som är mysigt med sommar är alla samtal över häcken med grannar som går förbi. Det är speciellt mysigt att stå där och prata med en grannpappa när Benja ställer sej i dörröppningen och skriker- "Mamma, din telefon larmar. Dax att ta p-pillret"
Det är svårt att fortsätta en vettig konversation efter det!
Vi väljer istället att fly landet till Prag.
Det som oroar mej mest med att bila genom Europa, är att bilen ska haverera på ett olämpligt ställe. Jag beställer en speciell försäkring för detta och eftersom vi haft den nya bilen i endast en månad så känns allting ganska ok.....tills jag kom hem från jobb 2 kvällar innan avresan och Martin är lite söt och rosig om kinderna. När han dessutom börjar meningen med- "Gumman, allt gick bra, du behöver inte oroa dej" DÅ vet man att det e dax att göra just DET!!!
Det visar sej att han skulle gå igenom bilen och fylla på alla vätskor. Jättebra tanke! Mindre bra att han fyllde på styrservo-olja i kylarvätsketanken.
Min blick är kolsvart medan han berättar att han o grannen legat under bilen i 1 1/2 timme för att tömma ut skiten men att allt är återställt nu!  Gumman...MY ASS!!!
De stora barnens pappa är på plats och småler lite åt det hela. Linnea berättar för honom att hon gått med som fadder för WWF.
Han säger- "Det e bra! Rädda barn och inte en massa jävla sälar!!
Nu är det Linneas tur att bli mörk i blicken och min tur att småle!
-Pappa, det ÄR djur!!
Han börjar slingra sej och svamla lite med orden medan jag lutar mej tillbaka och ser på med spänning hur han ska lösa detta!
Nog säkrast för alla att vi ger oss iväg till Prag!
Vi åker på natten genom Danmark och Tyskland. Linnea som har 3 till sin mobil ska smsa i Tyskland så hon får ett surfpaket. Detta fungerar INTE. Det går långsamt upp för henne att hon får vänta med surf till det trådlösa på hotellet! Att bila med en trött, hungrig, irriterad tonåring, mitt i natten, instängda i en bil, utan internet....tja jag klär hellre av mej naken, badar i honung och kastar mej in i ett bo med mördarbin!!
Efter diverse vägarbeten i Tjeckien som gjorde att vår GPS checkade in på rehab så kom vi äntligen fram. Brian är mycket skeptisk till det lilla inhemska hotellet. Han förväntade sej 5 stjärnigt med lounge och 4 pooler. Försöker förklara att detta är ingen sådan resa. Han tittar på de stora partierna i väggarna där det fattas..vägg och sätter sej i en gammal soffa i "allrummet" medan jag checkar in!
Han tittar sej omkring och utbrister.
DEM HAR TJOCK-TV!!!!!!!!!!
Vem fan har tjock-tv nuförtiden!
Tar med honom upp på rummet och håller tummarna för att det är ok! Utsikten ser ut som en
ruin från kriget och han är inte imponerad.
Visar IMG_20150727_154627.jpg
Jag testar en garderob och får hela dörren i näven. Vi har ett toalettrum och ett duschrum. Bra, säger jag lite skämtsamt. Då kan någon kissa i duschen om det är kris. Det går inte att skämta med en 6 åring. Efter en stund kommer han gåendes med våta fötter på heltäckningsmattan och påpekar glatt att det gick jättebra att kissa i duschen..Suck!!
Linnea är skeptisk till att det är fläckar på lakan och täcke. Jag försäkrar henne om att allt kemtvättas så det e nog ingen fara.
Vi spenderar dagen i Prag. En vacker stad i centrum och rätt sjaskig för övrigt. Benja som suttit stilla hela natten i bilen får århundradets sockerchockstopp i Prag och ska springa och klättra sej fram.
-Sitt ner i spårvagnen Benja!
-Det är inte din spårvagn mamma!!
-Spring inte ifrån oss i Prag Benja!
-Det är inte ditt Prag mamma!
-Låt Brian vara nu Benja!
-Det är inte din Brian mamma!
Typ, på den nivån i 120 km/h. Vi står stilla och inväntar en spårvagn. Det är millimeter mellan trottoar och själva spåret så det gäller att stå still. Benja börjar med några armövningar och avslutar med någon slags knuff-rörelse. Just då går en tjeckiska förbi och han lyckas knuffa ut henne i spåret precis innan spårvagnen kommer. Allt går bra och Benja spenderar resten av turen fastspänd i vagnen! När vi kommer tillbaka till hotellet tar vi hissen upp. Jag tittar ut genom fönstret till bakgården och inser att min historia om kemtvätt spricker minuten Linnea väljer att titta ut hon oxå!
Visar IMG_20150728_154400.jpg

Linnea och jag skrattar lite hysteriskt till detta men hon behåller lugnet. Tror det har o göra med att hon har wi-fi. Det regnar dessutom på tvätten och träden är fulla med duvor!
Det lugnar mej att fläckarna på sängkläderna antagligen kommer från väder o djur istället för andra människors kroppsvätskor. Ska ändå Ebolatestas när jag kommer hem!!!!
Dagen efter ska vi checka ut och tömmer rummet. Linnea drar iväg med sin väska nerför trapporna. Halvvägs påpekar jag att hon glömt sina skor på rummet. Att man inte själv märker att man går iväg på strumporna förvånar mej! Hon suckar irriterat och släpper väskan för att gå upp igen. Jag kan säga att trapphusen i Tjeckien är dåligt isolerade. Kanske för att spindelnäten håller ihop fasaden!
Väskan dundrar nerför trapporna och landar snyggt på första plan. Ja ja, folk skulle väl vakna ändå!
Vi beger oss till Berlin. När vi kör in i Berlin stannar vi vid ett stoppljus. En kille kastar sej över bilen och börjar tvätta rutorna. Han verkar jätteglad och lagom till det blir grönt är han klar och håller fram näven vid Martins ruta. Snopet står han kvar där när vi kör iväg! Vi får väl skylla på att han inte tog kort! Hela kvällen i Berlin väntade vi på att han skulle springa ifatt oss och kräva sin betalning. Han dök dock aldrig upp!
Dagen efter var det dax för hemfärd efter ett stopp på Berlin Zoo. En mycket trevlig park som avslutades på ett minizoo där barnen fick klappa djuren. Benja älskar djur!
En get bestämmer sej för att inte tycka om svenskar och stångar Benja så han faller och slår knäna.
Benja hatar djur!
Vi lämnar Berlin och beger oss till Bordershop och färjeläget där vi som sagt fick vänta i 5 timmar.
Ungarna hade tack o lov slut på energi och satt som ljus i bilen alla timmarna. Det var styv kuling och på båten trillade saker och personalen sprang omkring. Jag var livrädd men försökte hålla masken inför ungarna. Vi satt på stolar som snurrade men som satt fast i golvet. Martin beställde mat. Linnea vill försäkra sej om att han valde rätt till henne så hon for upp ocg drog iväg. Hennes stol snurrade runt och slog ner allt från bordet bakom henne. Hon var långt borta medan jag fick ligga på knä och be om ursäkt när jag plockade upp deras foliepaket med mat från golvet.
Har aldrig varit så glad åt att komma hem!
Linnea som saknat pojkvännen vill såklart till honom snarast. Jag kör henne dit. Han bor i en vändzon och jag kan ha tagit svängen lite fort kanske..iaf svänger jag runt och får tvärnita när två katter ligger o solar på trottoaren. Dem far iväg med tjocka svansar åt vars ett håll.
Jag tittar på Linnea och säger- Tur det inte var Viktors katter!!
Linnea som inte får luft mellan panikattacken och skrattanfallet väser till sist fram att det var just Viktors katter.
Hade ju varit lagom snyggt att ringa på med 2 överkörda katter i famnen, be om ursäkt och önska dem en trevlig kväll.
Home sweet home!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar