lördag 11 juli 2015

Sommar 2015 Del 1

Sommar och sommar...än så länge har den väl inte levererat diekt. Vi kan iaf skippa begreppet
"i somras" och istället hänvisa till helgen v 27!
Nåja, Benjamin har iaf levererat om man frågar mormor.
Jag, syrran och mormor hade en liten kaffefika i uterummet. Benjamin lekte med en pilatesboll i trädgården. Lagom när vi var klara med fikan och började duka av tyckte Benja att det var en bra idé att leka med bollen inomhus. Vi sa till honom att gå ut med bollen igen. Mormor tar fikabrickan och börjar gå genom vardagsrummet. Jag ser i ögonvrån hur Benja tar upp bollen och ska kasta ut den genom dörren. Bollen tar såklart i väggen och studsar tillbaka in i vardagsrummet. Jag försöker springa fram och ta den men det är försent. Mormor får bollen i ryggen och börjar halvstappla framåt med brickan i högsta hugg. Hon får upp en förvånansvärt hög fart och smäller rätt in i väggen med brickan först. Kaffetermosen och kakfat far åt ena hållet medan kaffemuggar o brickan far åt andra och slår i golvet och går i tusen bitar. Det är kaffe över vägg, golv och mormor.
Benja ser chockat på med stora ögon och öppen gapande mun. Han lyckas kväka fram ett ynkligt
" det var inte meningen"
Mormor, som är en ganska sansad kvinna tänker mest på kaffefläcken på tapeten och säger bara att det fanns en anledning att han skulle ha bollen ute och börjar torka kaffe.
Benja och bollen är i detta läge låååångt borta!
Så det är väl inte mer än självklart att Linnea ber oss hålla lite låg profil när hon ska ha en killkompis på besök. Inte stimma med Benja, inte göra bort henne...och helst inte prata alls!!
Bara finnas lite diskreta i bakgrunden,..Yeah, thats us!
Iallafall dyker killen upp och lika snabbt försvinner dem ner på rummet. Syrran är såklart på plats. Vi är lite oroliga för att det ska bli tyst vid middagen men tänker att det löser sej nog.
Dem kommer upp och sätter sej. Martin tittar på Linnea och säger att det är hennes tur att be bordsbön. Hon tittar förvånat på honom och säger .Va?
Ja, du kan inte gå ifrån traditionerna bara för att du har en kille här!
Jag slätar över det hela och tittar morskt på Martin som ler med hela huvudet. Det gör alla utom Linnea! Syrran tyckte att min fråga om han var allergisk mot något var tramsig för en tonåring och börjar istället prata hysteriskt om fastemånaden ramadan. Hon slutar lixom inte och till sist sitter alla tysta och bara stirrar på henne. Vi börjar äta och Martin svär över mördarsniglarna. En bra stund in i middagen skruvar Linnea lite på sej och frågar om vi inte kan prata om något annat än sniglar när vi äter. Vi inser att vi dratt alla möjliga sätt att ha ihjäl de små vidriga djuren på och ska avsluta samtalsämnet när hennes kompis tillägger att ölfällor funkar på dem.
Phu, han var inte känslig för snigelsnack iaf!
Martin tycker att Benjas näsblod på morgonen är ett bättre samtalsämne och visar tom en bild på Benjas blodiga ansikte från morgonen. Benja var ungefär lika röd i ansiktet som Linnea var i detta läge!
Vi kommer osökt in på fler djur och han berättar att han har kanin och katter. Syrran som lite blåögt tog hand om två "flick" marsvin från djurambulansen och nu har 9 st marsvin som hon desperat vill bli av med tittar på honom och säger "Ahh en djurvän! Vill du ha marsvin?"
Linnea ser lidande ut och säger..Men moster nej, det vill han inte!
Det ville han inte heller!
Vi fortsätter prata på och ställer kanske ett par frågor för mycket men han svarar artigt så det lixom bara flyter på. Albin som suttit tyst och funderat på ett mattetal frågar syrran vad 9+2+1 blir.
11 svarar hon glatt! Linnea skakar på huvudet och hennes kompis skrattar till.
När Benja lämnar bordet och intar golvet bakom oss klädd i cykelhjälm, ridväst, kryckor och rollerblades samtidigt som jag visar bilder på nakenkatter..dont ask..tycker Linnea att dem ska gå ner i källaren. Han reser sej upp och tittar på mej och syrran och säger
" Eller ni ville säga något mer?"
Vi inser att vi fått gestapos förhörskillar att blekna och svarar snabbt- Nej, nej gå ni ner hehe
Han går före Linnea ner och innan hon stänger dörren till källartrappan ger hon oss en blick som kändes ända ner i tårna.
Jag och syrran konstaterar att det var en rar och trevlig påg och att vi skötte oss perfekt. Sen skrattar vi så tårarna rinner i 30 minuter!
Som lite grädde på moset ska Martin iväg och se fotboll men innan han går öppnar han källardörren och kallar på Linnea som svarar ganska syrligt.
Martin ropar-Jag ville bara säga att jag älskar dej!
Han får inget svar.
Lilla Hanna 6 år som lämnade bordet för längesedan kommer tillbaka och frågar oss vem han är som Linnea leker med!
Ja du, frågan är nog mer om han någonsin kommer tillbaka!
Det gör han några dagar senare och jag har toklovat Linnea att det inte ska bli förhör denna gången och att jag ska vara osynlig.
Jag har målat husgrunden hela dagen för att förbereda för trädäcksbygget men bestämmer mej för att skjuta på andra målningen. Dels för att det är jobbigt och dels för att Linneas kompis är på ingång och jag vill försvinna. Han kommer och åter igen försvinner dem ner i källaren.
DÅ ringer han som ska fixa trädäcket och säger att dem börjar imorgon. Det ska byggas utanför köket i höjd med Linneas källarfönster. Jag måste alltså måla andra gången ikväll!
Så istället för att hålla en låg profil får jag istället krypa utanför hennes fönster när jag målar grunden och vinka glatt till dem där inne. Jag har aldrig målat så fort i hela mitt liv.
Stalker mom BIG TIME!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar