onsdag 23 augusti 2017

På djupt vatten..

Återigen är det min syster och hennes galna hund Simba som står i händelsernas centrum. Detta kunde såklart gått illa men nu gjorde det inte det så då kan vi ha lite roligt på hennes bekostnad istället. 
Emma är ute och går med Simba och deras andra hund Dennis vid Hammarsjön. Simba verkar inte vilja bada så hon håller honom i kopplet och går vid kanten. Simba börjar då dra sej ut i vattnet lite så Emma släpper kopplet så han kan blöta sej lite. Simba som är en väldigt aktiv (läs*något så in i helvete jobbig)
vaktel på 18 månader bestämmer sej då för att simma ut med kopplet i släptåg.
Emma står kvar och inväntar hans återvändning men den kommer inte. Hon börjar oroligt
följa honom längs strandkanten och kallar på honom men hans skepnad blir mindre och mindre. Hoppfullt tror hon att fanskapet ska vända men ack nej. Simba jagar änder i vågtopparna! Medan hon hysteriskt kallar på hunden kommer fler och fler människor till henne. En tjej, en familj med barnvagn, en äldre herre och en tjej till. De deltar intresserat i det som händer. Emma ser helt plötsligt bara en utväg. Att kasta sej i vattnet och simma efter Simba som nu bara är en liten prick i horisonten. Hon klär av sej till bh och trosor, ger Dennis till den ena tjejen samtidigt som hon knappar in Henkes telefonnummer i sin telefon och ger den till andra tjejen. Det är min man säger hon. Han är hemma med barnen. Hälsa honom att han måste komma och hämta Dennis, sen trycker hon på "ring" och kastar sej i vattnet och börjar simma.
Henke som tror att Emma ringer svarar glatt "Hej älskling" 
"Hej, nej detta är Nina med din frus telefon. Hon har kastat sej i Hammarsjön efter er hund och vill att du kommer och hämtar den andre hunden"
Jag kan se framför mej hur Henke skakar på huvudet, samlar ihop barnen och sätter sej i bilen.
Under tiden har Emma tagit sej en bra bit ut. Det har Simba oxå. Hon simmar som en galning när hon kommer in i ett stim med sjögräs som fastnar runt halsen på henne och runt armarna. Hon tvingas kråla för att gräva sej genom det och funderar samtidigt på om inte Simba borde bli trött snart för det är hon. (Ska tillägga att sjön är bara en meter djup men botten är en halvmeter sump så det går inte att gå på den.)
Helge Å rinner genom Hammarsjön och mynnar ut i Åhus vilket innebär att Simba kan simma till Finland om han vill. Och det vill han säkert!!
Efter sjögräs blir det väldigt vågigt och strömmarna tar tag i henne. Simba vänder då och simmar snett in mot en annan strand. Emma följer efter honom. På stranden har samlingen följt Simba längs kanten och väntar oroligt. Paret med barnvagnen är oxå där. Pappan har klätt av sej i kalsonger redo att simma ut efter Emma. Simba kommer in till dem. Han känner dock inte igen sej och inbiten jakthund som han är vill han till ursprungsläget så han kastar sej ut i vattnet igen. ÅH NEJ tänker pappan i kalsonger och kastar sej i vattnet och får tag i Simbas koppel. Emma kravlar sej med nöd och näppe iland, helt slut. Där möts hon av följande syn. Tjejen som håller i Dennis har ett helvete med att hålla honom lugn. Han har ylat och skällt efter matte sen hon hoppade i. Den andra tjejen gråter och har hämtat en stor livboj som hon står och håller om. Vad hon tror hon ska åstadkomma med bojen ståendes på stranden vette fan.
Pappan i familjen står dyngsur i bara kalsongerna och håller en mycket utvilad och hoppandes Simba och undrar "varför är inte hunden trött?" 
Det är en vaktel säger Emma som är medtagen av dessa människors engagemang.
Dem frågar hur Emma mår och säger att räddningstjänsten är på väg.
Emma blir genast pigg och alert och tittar frågande på dem.
"RÄDDNINGSTJÄNSTEN"!!????
Ja vi visste ju inte hur detta skulle sluta!
Mer hinner inte sägas förrän en stor båt från sjöräddningen tornar upp sej och lägger till vid stranden. 
"E det du som simmat efter en hund?"
Ja, säger Emma. skaffa aldrig en vaktel!
Haha jag har 2 st svarar killen på båten.
Okej, jag ber om ursäkt för detta, det var verkligen inte nödvändigt.
"Det är lungt svarar killen. Vi behövde lufta båten!
Samtidigt har Henke och barnen tagit sej till ursprungsplatsen och där mött en herre med Emmas telefon samt en hög med kläder på stranden som han kände igen.
Dem kommer nu gående bort till båten. 
Emma hinner bara se honom och ska förklara spektaklet som pågår när killen på båten utropar
"Tjena Henke, är det den hunden vi ska jaga på i helgen?"
Nu tycker Emma att det är dax att få ett litet sammanbrott och åka hem. Dagen efter hade hon träningsvärk som influensesymptom medan Simba var rätt sugen på en ny simtur.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar