söndag 23 mars 2014

Maj 2011 Maginfluensa

Benja blev magsjuk på skärtorsdagen. Trodde först att det var all grus han stoppat i sej på dagis. Det är en sak att han äter lite grus..en annan när man måste ha hjälp av en metalldetektor och en grävskopa för att lokalisera honom i sandlådan. 
Men tji fick jag när vi andra oxå insjuknade en efter en.
Maginfluensa är ett märkligt tillstånd.
Mest dåligt mår man precis innan den 1a kräkningen. Och just den där första kräkningen är rätt behaglig. Jag blir alltid lika imponerad av hastigheten som maginnehållet kommer farandes i !
Vilka "mag"iska krafter kan på bara nån sekund skicka upp en liter matrester genom metervis av tarmar. Högtryckstvätten kan slänga sej i väggen!!
Sen blir det lixom inte mer o man tror i nån kvart eller så att det nog e över nu, det blev inte mer än så..Skönt!!
Sen kommer obehaget krypandes o man inser att så var nog inte fallet.
Magen är inte klar..mer ska ut. Det som är mest imponerande med 2a kräkningen är att det dyker upp rester från mat som man åt för flera dagar sen..förbluffande intakt?!
Inget man dock funderar så länge över..
Kräkningarna 3-5 är ganska olustiga..ett par minuter efter kaskaderna ser man ljuset sen blir allt nattsvart igen.
Detta måste vara en av de mest förnedrande ställningar man kan befinna sej i!
På toa, sittandes på knä framför toastolen, bedjandes till gudar som man inte tror på att det snart ska vara över samtidigt som man klamrar sej fast vid klosetten med pannan lätt vilandes mot ringen.
Man ulker o ulker, kroppen står spänd som en båge och det enda positiva i detta läget är att magmusklerna jobbar frenetiskt. Sen e det över igen..
Man svettas, ler lite o klappar sej själv på axeln för ett bra arbete, o torkar bort dreglet i mungipan. Konstaterar att resultatet av det hårda arbetet blev 1 msk galla! 
Allt detta för det lilla..
Resningen mot vasken åstadkommer både hjärtflimmer och yrsel. Skvätter lite vatten i ansiktet samtidigt som man undviker spegelbilden!
Tänker att nu är det väl äntligen över o glider ner i sängen igen. Svettningarna slår på 2 sek över till akut frossa.
Kräkning nr 6..den sista men mest förödande.
Samtidigt som man befinner sej i alla ovan nämnda faser så kommer här oxå en dödslängtan. Man vill dö helt enkelt. Någon får gärna komma in till en på toan där man ligger i fosterställning på golvet och bara avsluta livet. Det är en behaglig känsla för man har lixom gjort sitt...det finns inget kvar att leva för..
Det kommer ingen med avlivningssprutan så det e bara att krypa in till sängen igen.. somnar o vaknar flera timmar senare. Det ÄR över!! 
Aldrig har en rostad macka o ett glas nyponsoppa varit så gott..
Man har fått rutor på magen, gått ner 3 kg, lider av en akut vätskebrist men tuffar ändå till sej lite. Behövs kanske efter 10 timmars patetiskt spektakel!!
Det hela var ju faktiskt inte så farligt!! Det här kan vi absolut prova igen!
Hjälper Linnea genom halva natten när hon drar igång. Sen klappar hon mej på huvudet o säger- Sov du mamma, jag kan det här nu!
Hrm..varför var inte jag så positiv?? Eller så lärde hon sej att bita ihop av att höra mammas vädjande från ekot i klosetten...KAN NÅN HÄMTA HAGELBÖSSAN!!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar